כתבה: נעמה משלי – לוי
ועדת השמה, מסגרת חוץ ביתית, הועדה, סל שיקום, שיקום מקצועי, נכות כללית, ועדה רפואית, חוק סיעוד, נכות ילד, ניידות, סייעת רפואית, משלבת, אשפוז יום, דיור חוץ ביתי, דיור מוגן, הוסטל, מעון יום, התפתחות הילד, אבחון פסיכיאטרי, אבחון פסיכודידקטי, אבחון פסיכוגריאטרי, אפוטרופסות ועוד ועוד ועוד…
המון מושגים שבטח נתקלתם בהם אבל לא ממש ידעתם מה הם אומרים או מה צריך לעשות איתם , איך ממשיכים מכאן.
אני נוהגת לקרוא למושגים האלה בשם כולל – "שפת הבירוקרטיה".
שפת הבירוקרטיה לפעמים יכולה להישמע קצת מאיימת, מבלבלת, מציפה, מדאיגה ומעורפלת
ומה לעשות? כמו כל שפה, כשחייבים, אז גם אותה צריך ללמוד.
לאורך השנים, למדתי את השפה הזו ויכולה לומר שהיא שפה לא פשוטה, שרכשתי אותה עם הרבה סבלנות ורצון ולאחר הרבה שנות ניסיון בתוך ואל מול השירות הציבורי.
בנוכחות בוועדה כזו או אחרת, כשמילאתי אין ספור טפסים לביטוח הלאומי, לוועדות החינוך, לוועדות סל שיקום, או למשל כשנתבקשתי לכתוב דוח פסיכוסוציאלי (דוח מה? תאמרי זאת שוב? ;))
ובאמת, לא מצופה מכם ההורים או בני המשפחה שתלמדו את השפה הזו ועוד בתקופה סוערת או קשה בחייכם, לא הגיוני שתבינו אותה בשטף כי מעולם לא נזקקתם לה…
עד לרגע שכן.
וכמו כל שירות ייעוצי עם שפה משלו, גם לייעוץ סוציאלי למשפחה במשבר יש שפה שפותחת דלתות, שמניעה תהליכים באופן מסודר והכי חשוב – מונעת נפילה בין הכיסאות וחוסר סנכרון בין מערכות הטיפול השונות.
זה בדיוק מה שאני עושה במערך הטיפולי של מקום משלי, אני מדברת את השפה המקצועית כדי לחסוך ולהוריד מכם נטל של שפה שאינה מוכרת לכם. אני פונה בשמכם, כותבת מכתבים מקצועיים כמלווה מטעמכם, מרכזת לכם את כל הזכויות ומלווה אתכם יד ביד בכל התחנות הביורוקרטיות במשברים ובצמתים בחיים
השרות מתאים לכל משפחה שנקלעה לסבך ביורוקרטי רפואי או שיקומי, ילדים/בוגרים עם צרכים מיוחדים, מתמודדי נפש, גיל שלישי ועוד
תגובות אחרונות